Vara virusul nu va dispare, dar va scade în transmisibilitate

0
231

   Epidemiologul român Emilian Popovici, profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara este de părere că temperaturile înalte de vară nu vor duce la dispariția noului coronavirus, dar la reducerea trasmisibilității acestuia. 

„Să ne gândim la un exemplu: ce temperatură atinge volanul unei mașini – un obiect în general contaminat, că n-avem ce face – când bate soarele în parbriz. Nu putem să punem mâinile pe volanul ăla! Deci, în mod clar că nici virusul acolo nu se simte foarte confortabil. Pe perioada sezonului cald, în cazul în care vom avea temperaturi constant crescute, de 37 de grade plus, vom asista la o scădere a transmisibilității”, a declarat epidemiologul Emilian Popovici, la Digi 24.

INFO OdN

Articolul precedentStabilitate la Soroca: 3 mai – nici un caz de infectare cu coronavirus!
Articolul următorRusia ajută…SUA
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.