Valsul „River Dance” dedicat Nistrului de Alex Kravtsoff, a fost cântat în Elveția / VIDEO

0
272

Recent, la Filarmonica din orașul Wil, din Elveția, situat aproape la aceeași latitudine cu Soroca, dar la vreo 1800 km distanță, a avut loc un concert de Primăvară, cu participarea diferitor ansambluri muzicale și orchestre. Printre acestea a fost Orchestra Simfonică de tineret, care a inclus în programul său piesa „River Dance” semnată de Alex Kravtsoff.

Compoziția muzicală „River Dance”, care a sunat în premieră la acest concert, este dedicată Nistrului, râul tinereții lui Alex Kravtsoff. Compozitorul și-a prezentat lucrarea, interpretând-o la pian împreună cu orchestra dirijorului Andreas Signer. Publicul a primit călduros melodia, încântat de a savura piesa unui compozitor contemporan.

„Sunt mulțumit și fericit pentru această ocazie, mai ales că în cadrul concertului s-a menționat că este o dedicație râului Nistru” ne-a declarat după premieră Alex.

Compozitorul Alex Kravtsoff este absolvent al Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca, și a activat mai mulți ani la noi, dar și în capitală, în domeniul cultural și mass-media. Ulterior a absolvit și Academia de Arte, iar în ultimii ani s-a mutat cu familia cu traiul în Elveția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.