V-ați săturat de afișe electorale? Tinerii din Soroca vin cu o alternativă…

0
381

În ultimele zile panourile din Soroca și alte locuri populare pentru afișaj au fost acoperite cu postere realizate de elevi de la diferite școli din raionul Soroca. Aceștia au avut parte de o instruire în elaborarea mesajelor și a posterelor sociale la subiecte precum discriminarea și educația mediatică, iar afișele sunt roadele muncii lor. Tinerii au fost provocați să mai uite de selfie-uri și să facă fotografii care conțin mesaje pentru semenii lor, dar și pentru întreaga societate. Vedeți mai jos dacă le-a reușit și distribuiți să vadă și ceilalți.

Robert Gatman, participant:
”Training-ul a fost foarte folositor. Am învățat cum se folosește corect telefonul când fotografiem, cum să îl poziționăm, cum să alegem un fundal potrivit, lumina naturală este de asemenea de o importanță primordială. Am rămas satisfăcut de problemele abordate, de modul de reprezentare a dânselor în poză…”

Maria-Melisa Andriuța, participantă:
”În aceste zile de instruire am avut impresii de nedescris, am învățat multe lucruri despre cum se fotografiază corect și nu numai. Am aflat cum și ce trebuie să facem pentru a obține o fotografie frumoasă”.

Cristina Cazac, participantă:
”Seminarul la care am participat a fost foarte interesant, am învățat multe lucruri noi despre fotografii și ce mesaje pot transmite ele. De asemenea, am avut posibilitatea de a aplica în practică tot ce am învățat și am realizat 10 postere cu mesaje, care sunt rezultatul final al muncii noastre. Mă bucur că am avut ocazia să particip la acest seminar”.

Sandu Gherman, participant:
”Instruirea a fost benefică, am aflat multe lucruri noi, am învățat să editez pozele și m-a ajutat să am relații mai bune cu colegii”.

Posterele au fost realizate de tinerii voluntari la activitățile Centrului de Resurse pentru Tineret DACIA în proiectul „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.