Unele instituții de învățământ din Soroca vor primi internet gratuit

0
64
Sursa foto: Orange Moldova

Sursa foto: Orange Moldova

La 1 aprilie 2022, în cadrul Memorandumului de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație”, semnat între Ministerul Educației și Cercetării, partenerii de dezvoltare și operatorii de servicii internet, Centrul de Informații Universitare și compania „Orange Moldova” a anunțat lansarea ofertei pentru proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta”.

Obiectivul acestuia este de a asigura conectarea școlilor la internet de mare viteză, fapt ce va permite atât profesorilor, cât și elevilor accesul la diverse instrumente digitale.

La această etapă a proiectului, compania „Orange Moldova”, în calitate de operator, s-a angajat să ofere:

  •  Instituțiilor educaționale pachete speciale de 1 GB/200Mb, cu un punct de acces și un router inclus, cu titlu gratuit pentru perioada de doi ani;
  •  Servicii de internet pentru 100 de școli din 35 de localități din Republica Moldova, pentru o perioadă de 24 de luni;
  •  Asistență tehnică necesară pentru buna funcționare a rețelei pe tot parcursul derulării proiectului.

Conectarea se va face în limita posibilităților tehnice ale companiei „Orange Moldova” și la această etapă va fi disponibilă pentru toate instituțiile de învățământ general din Chișinău, Bălți, Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Călărași, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Cimișlia, Comrat, Criuleni, Cupcini, Dondușeni, Drochia, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hîncești, Ialoveni, Leova, Lipcani, Nisporeni, Ocnița, Orhei, Rezina, Rîșcani, Sîngerei, Soroca, Ștefan-Vodă, Strășeni, Taraclia, Ungheni și Vulcănești.

 

Șefa Direcției Învățământ Soroca, Angela Mușenco, susține că în municipiul nostru printre beneficiari se enumeră până când o singură instituție de învățământ, Liceul Teoretic „Petru Rareș”.

Directorul instituției este foarte bucuros de rapiditatea și accesibilitatea pe care o au în prezent. „Noi suntem primii care am primit acces la internet gratuit. Încă din luna martie a fost instalat internet pentru patru conexiuni, dintre care doar în blocul central funcționează una din ele”, ne-a spus Dionisie Mitrofan.

 

Solicitările de participare la acest proiect pot fi depuse prin completarea formularului de participare.

Data limită de completare a formularului este 22 aprilie 2022, ora 16:00.

 Menționăm că în cadrul aceluiași proiect, în februarie-martie 2022, cu sprijinul financiar al USAID Moldova și al Suediei au fost conectate la internet de mare viteză 55 de școli din Republica Moldova.

Sursa: Ministerul Educației și Cercetării

 


Articolul precedentPolițiștii din Soroca au mers la Bădiceni, unde au ținut sfat cu căruțașii și deținătorii motocultoarelor / VIDEO
Articolul următorCătălin Tcaciuc: Președinte al Consiliului de Elevi Junior, membru și președinte al Consiliului Raional de Elevi și membru al Consiliului Național de Elevi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.