Unde te poți distra în zilele de 7, 8 și 9 octombrie?

0
140

Dacă încă nu aveți planuri pentru weekend-ul acesta, acum e momentul potrivit  ca să vi le faceți. Sâmbăta și duminica vine cu evenimente deosebite, spectacole, expoziții și cinema în aer liber. Deci, scoateți pixul, agenda și notați-vă.

Mai jos puteți găsi lista cu o gamă largă de activități, care pot deveni preferatele voastre sau ale copiilor voștri.

CĂSĂTORIE CU DE’A SILA de Jean-Baptiste Moliere

„Căsătoria cu de-a sila”, una din comediile de referință ale lui Molière, ni-l prezintă pe celebrul personaj Sganarelle într-o situație pe cât de dificilă, pe atât de ridicolă. Un bărbat deja în vârstă o urmărește pe o domnișoară foarte frumoasă dar… vânturatică, dorind să se căsătorească cu ea. Sganarelle (Gheorghe Gușan) e bogat, pe când ea, Dorimena (Alexandrina Grecu), provine dintr-o familie săracă. O, cât de greu îi este înveteratului burlac să se despartă de libertatea sa comodă! Cât de mult se teme, ezită, nefericitul, să facă acest „pas spre fericirea sa”! Temerile lui devin aproape paranoice, mai ales după ce Dorimena declară că își dorește în căsătorie o viață liberă, plină de desfătări, care să n-o oblige la nimic. Tânăra și foarte ispititoarea Dorimena, de fapt, nu-și iubește admiratorul în vârstă, deși nu arată acest lucru. În sfârșit, s-a făcut o cerere în căsătorie, părinții viitoarei mirese sunt mulțumiți, oricum, viitorul ginere este foarte bogat.

„Testamentul” de Gheorghe Urschi

Este o comedie cu un subiect fierbinte din realitatea imediată a acelor vremi care se joacă în toți aceşti ani cu sala plină. Eroul principal, Pricoche Sâmbure, este un ţăran cu demnitate pe care nu-l poţi amăgi sau cumpăra cu promisiuni deşarte. Cei trei feciori ai săi, Iacob, Alecu şi Nichita, nu-i seamănă nici pe departe. Sunt diferiţi, reprezentând un spectru mai larg al contemporanilor noştri – unii sunt hrăpăreţi, alţii au încercat să se acomodeze timpurilor, iar a treia categorie îi reflectă pe rătăciţii politici.

12 șoapte în a 12-a noapte

Fiecare picătura de ploaie e o singurătate…
Fiecare singurătate e o ploaie de șoapte neauzite, nespuse, netrăite …
12 șoapte sunt ca 12 ore pe cadranul lumii din Iliria…
12 șoapte ca niște poezii comice sau 12 comedii poetice…
Fiecare lovitura de ceas ascunde în sine o taină …
Fiecare bătaie de ceas e o singurătate în sine …

Căldură în noiembrie

Un spectacol despre dragoste, trădare, iubire , prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă. Nu există familie în Republica Moldova care să nu fie afectată de această problemă, vrei să capete un sens viața ta și pentru asta sacrifici multe lucruri. Teatrul nu dă răspunsuri la aceste întrebări, el vine să pună întrebări și deja de fiecare în parte depinde de alegerea pe care o va face.

CARBON FILM la cinematograful ODEON | 8-9 Octombrie

Pe 8 și 9 octombrie, ora 18:00, vă invităm la cinematograful Odeon pentru a viziona o nouă producție autohtonă – filmul CARBON, în regia lui Ion Borș.
Acțiunea are loc în Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele „fierbinți” ale conflictului de pe Nistru. Urmărim povestea unui tânăr tractorist, Dima, care din simpla și naiva dorință de a-și construi o viață „normală” alături de iubita sa, pornește pe un drum periculos, la capătul căruia așteaptă să-și vadă visurile împlinite. O descoperire sinistră transformă călătoria lui Dima într-o aventură absurdă, plină de situații penibile în care eroul se ciocnește de indiferența, goana după profit și prostia oamenilor care îl înconjoară. Din toată această poveste, Dima învață un lucru important –„să fie om!”, o lecție care, în cele din urmă, reușește să îi schimbe viața!

Women Hackathon

Evenimentul are drept scop încurajrea femeilor în utilizarea tehnologiilor informaționale și a soluțiilor inovative pentru dezvoltarea comunitară. Aceasta în condițiile în care, femeile sunt un segment subestimat în domeniul STEM, iar doar 19% dintre cei care activează în sectorul IT din țara noastră sunt femei.

BOLDFEST is NEW MEDIA ART FESTIVAL

New Media Art este un curent artistic nou, caracterizat prin utilizarea tehnologiilor ca limbaj de exprimare. Adică, dacă arta tradițională are pensula, hârtia și pixul, coarda și membrana, piatra și dalta, ca instrumente și limbaj, atunci New Media Art vor utiliza programarea, proiectoarele, instalațiile de lumini, sisteme audio, instalații robotizate, spectacole care implică toate aceste instrumente, ceea ce acordă curentului, statutul de INTERDISCIPLINAR.

Ecstatic Dance – Africa

Dansurile încinse, țipetele primare și sentimentul de tribalism, ritmurile africane hipnotice, vocea deșertului nesfârșit, înecat într-un apus de soare portocaliu. Dansul extatic este practica dansului liber, spontan. Nu există “bine” sau “rău” în dans – aveți libertatea totală de a vă exprima. Mișcându-se pe diferite muzici, se trăiește, “dansând” paleta diferitelor stări și emoții. În timp ce dansezi, poți intra într-o stare de transă sau de extaz fără stimulente sau dopaj.

Mort in Poloboc

În timp și tu ai s arăți cum poți merge țapăn în două mâini, Dim the Light o să creeze atmosfera potrivită ca tu să nu chiși mai repidi. Da când deamu ai chica, ap doi DJ o să încerce să te resusciteze. DJ Cez Tiv și DJ Asumat o să pună muzon până o să vină salvarea după tine!

Un artist cunoscut atât în CSI, cât și în străinătate! Lil Morty este un tânăr artist rap care te face literalmente să sari la spectacole cu hiturile sale. În timpul turneului său al artistului în Europa, Lil Morty și-a găsit încă timp să vină la noi și să cânte prima dată solo în fața publicului său din Moldova.

 


Articolul precedentValeriu Bagrii: Am schimbat tristețea din „exilul de acasă” pe munca cu copiii de la grădiniță
Articolul următorFotografia zilei: Auto-motocultor “asamblat” în Republica Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.