Unde “a dispărut” tehnica și muncitorii după inaugurarea lucrărilor de construcție a drumului spre Otaci? / VIDEO

0
635

După inaugurarea lucrărilor de construcție a drumului spre Otaci, eveniment la care a participat și Președinta Maia Sandu, tehnica și muncitorii nu au mai fost văzuți prin zonă. Am fost sesizați de cetățenii din satele adiacente, dezamăgiți că evenimentul a fost doar de ochii presei.

Am apelat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru a afla răspunsul la întrebarea multora “unde a dispărut tehnica și muncitorii?”. Am fost asigurați că lucrările au loc conform planului stabilit și că tehnica este antrenată în lucrările care fac parte din faza de pregătire.

“Construcția tronsonului a început cu faza de pregătire în care antreprenorul mobilizează toate resursele, echipamentele, personalul și materialele necesare pentru a începe în mod efectiv lucrările. Concomitent, sunt desfășurate lucrările de trasare topo-geodezica pentru a permite efectuarea terasamentului și reabilitarea părții carosabile. Suplimentar, se elaborează planul de organizare a traficului pentru perioada de construcție a drumului. Acesta este necesar pentru a nu crea blocaje și probleme pentru șoferii care se deplasează pe acest drum în timpul reabilitării” informează Ministerul de resort. 

Și într-adevăr am văzut astăzi o parte din vehiculele prezente la inaugurare (am verificat numerele de înmatriculare) la 12 kilometri de la cercul din preajma satului Șolcani, pe șoseaua de ocolire a municipiului Soroca. Acestea pregătesc locul pentru fabrica de asfalt, zona unde va fi depozitat pietrișul, birourile și locurile de cazare pentru muncitori.

Amintim că la 7 septembrie s-a dat start lucrărilor de construcție a drumului spre Otaci, iar la eveniment a participat și Președinta Maia Sandu. Cei prezenți au fost informați că drumul nu va fi doar asfaltat, ci (re)construit de la fundament. Președinta a discutat cu conducerea Administrației de Stat a Drumurilor, le-a urat succes executorilor și celor care vor monitoriza lucrările, totodată le-a transmis un mesaj și primarilor localităților care așteaptă un drum bun și spre satul lor.

CITEȘTE ȘI

S-a dat start lucrărilor de construcție a drumului spre Otaci, la eveniment a participat și Președinta Maia Sandu / VIDEO

Reparaţia drumului Şolcani-Arioneşti (R9): a fi sau a nu fi?

 

 

Articolul precedentAtenție, concursul de fotografii: “Zestre de la bunica”
Articolul următorAccident rutier în Vădeni: bărbat de 50 de ani transportat la spital
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.