S-a dat start lucrărilor de construcție a drumului spre Otaci, la eveniment a participat și Președinta Maia Sandu / VIDEO

0
3174

Astăzi încep lucrările de construcție a drumului spre Otaci, tehnica și muncitorii au ajuns deja pe șantier. Printre cei care au participat la pornirea lucrărilor a fost și Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova. Cei prezenți au fost informați că drumul nu va fi doar asfaltat, ci (re)construit de la fundament. 

Președinta a discutat cu conducerea Administrației de Stat a Drumurilor, le-a urat succes executorilor și celor care vor monitoriza lucrările, totodată le-a transmis un mesaj și primarilor localităților care așteaptă un drum bun și spre satul lor. La final Președinta a făcut și o fotografie cu cei care urmează să facă acest drum bun așteptat de mulți ani.

Amintim că la mijlocul verii la Guvern a avut loc ceremonia de semnare a contractului de execuție a lucrărilor de reabilitare a drumului Soroca-Arionesti-Otaci. Executorii lucrărilor au fost selectați compania turcă “ONUR” (sectorul Șolcani-Arionești) și cea autohtonă “Ruta Dor” (sectorul Arionești-Otaci).

Despre starea proastă a acestuia am scris de nenumărate ori, pentru el au fost alocați bani încă în 2016, iar Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor anunţa cu mare tam-tam despre începerea reparaţiei tronsonului de drum Şolcani-Arioneşti (R9) cu o lungime de 31 de kilometri. Cu împrumutul de 17,9 milioane de euro, oferit de Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare, lucrările s-au oprit pe motiv că una dintre companiile alese a intrat în faliment.


Articolul precedentȘoferii care urcă în stare de ebrietate la volan riscă să rămână fără unitățile auto
Articolul următorCe întrebări i-au adresat Maiei Sandu locuitorii raionului Soroca? / VIDEO
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.