Una din ”Primele Rândunele”, care vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor, va fi de la Soroca

0
57

Circa 40 de asociații de locatari din şapte orașe vor urma instruiri pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor, în urma cererilor de participare depuse pentru Proiectul „Primele Rândunele”, a anunţat ieri Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale (MIDR), scrie moldpres.md

Potrivit instituţiei, mai mulți administratori de blocuri din Chișinău, Călărași, Soroca, Ceadîr-Lunga, Drochia, Bălți, Hâncești vor fi familiarizați cu posibilitățile de finanțare a proiectelor de eficiență energetică, inclusiv cu aspectele administrative, juridice și tehnice de modernizare a blocurilor multietajate. De asemenea, proiectul prevede că după instruire, zece asociații de locatari vor continua să participe la proiect, acestea având posibilitatea să efectueze un audit energetic gratuit al clădirii.

„În etapa finală vor fi selectate până la trei proiecte, în funcție de bugetul proiectului dat pentru elaborarea documentației devizelor. Selectarea proiectelor se va face și în baza deciziilor luate la adunările generale ale proprietarilor de clădiri rezidențiale care atestă disponibilitatea locatarilor de a implementa și finanța măsuri de eficiență energetică. Implementarea proiectului va contribui, pe termen mediu și scurt, la crearea unui Fond de Eficiență Energetică pentru sectorul rezidențial, precum și la creșterea gradului de conștientizare a publicului privind importanța și oportunitățile de îmbunătățire a eficienței energetice și dezvoltarea surselor regenerabile de energie”, indică MIDR.

Proiectul „Primele Rândunele” este implementat de Centrul analitic independent Expert-Group în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, în cadrul asistenței tehnice pentru îmbunătățirea eficienței energetice și securității în R. Moldova pentru perioada 2022-2024.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentToate bananele sunt radioactive? Ce înseamnă asta…
Articolul următorAflă pentru câte minute trebuie să lași carnea de porc la cuptor pentru a fi perfectă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.