Un tânăr și-a pierdut viața după ce s-a scădat în zonă interzisă

0
52

Tânărul în vârstă de 29 de ani se afla la odihnă cu rudele atunci când a hotărât să treacă râul Nistru în înot. Totul s-a întâmplat în regiunea podului Bechir care potrivit salvatorilor, este un loc interzis pentru scăldat.

Despre incident DSE Soroca a fost anunțată în după-amiaza zilei de 4 august. În timpul odihnei, persoanele în cauză au hotărât să se scalde. Între timp, tânărul a încercat să traverseze râul în înot, însă nu a reuşit, scufundându-se sub apă la aproximativ 6 metri de malul stâng al Nistrului.

Alături de autorităţile din Ucraina salvatorii au întreprins măsuri de căutare şi de recuperare a cadavrului. În ziua următoare corpul neînsuflețit al tânărului a fost repatriat rudelor sale din Republica Moldova.

Menționăm că, pe teritoriul municipiului Soroca sunt doar două zone special amenajate pentru scăldat, care sunt asigurate cu salvamari din cadrul staţiei de salvare pe apă Soroca.

Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca atenţionează că perioada caniculară impune multe riscuri. Anume în această perioadă se majorează numărul cazurilor de inec.

Numai de la începutul anului acesta pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 64 cazuri de înec dintre care 11 copii, iar pe teritoriul raionului Soroca s-au înecat 3 persoane dintre care un copil.

Majoritatea cazurilor de înec este scăldatul în stare de ebrietate şi nesupraveghera minorilor atât în apă, cât şi pe malurile  bazinelor acvatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.