Un calcul simplu demonstrează că costul unui metru cub de masă lemnoasă, din cauza transportării, ajunge la 1050 – 1100 de lei pentru un metru cub

0
590

 Persoanele care achiziționează material lemnos, de la Întreprinderea de Stat de Silvicultură Soroca, se confruntă cu o problemă acută – transportarea materialului lemnos la domiciliu. Or, un simplu calcul arată că, transportarea lemnului la o distanță de doar 10-15 kilometri de la Soroca crește prețul până la 1050-1100 de lei.

Astfel, fiecare persoană rezolvă probleme după posibilități, deși acest lucru l-ar putea face chiar întreprinderea care eliberează materialul lemnos. După cu afirmă domnul Mihai Pânzaru, inginerul silvic șef al Întreprinderii de Stat de Silvicultură Soroca, cu părere de rău, în prezent posibilitățile instituției sunt limitate, chiar dacă recent, în luna august, întreprinderea a procurat un tractor cu remorcă și încărcător manipulator central. „Sperăm, însă, să rezolvăm această problemă prin procurarea a încă un tractor cu remorcă și a altui tractor în cadrul Programului „Planul Național de Împădurire reabilitare a pădurilor”. După aceasta vom avea posibilitatea să acordăm și servicii de transport”, este de părere domnului Mihai Pânzaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.