Ultragierea medicilor și vătămarea corporală va fi sancționată cu amenzi de la 1250 până la 7500 lei. Sau cu arest de până la 15 zile.

0
207

Persoanele violente au motiv să-și tempereze … temperamentul, cel puțin în relațiile cu medicii/lucrătorii medicali. Or, Parlamentul urmează să voteze, în a doua lectură, o inițiativă legislativă propusă de Comisia juridică, numiri și imunități, care prevede că ultragierea medicilor sau lucrătorilor medicali, adică jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale ale acestora în exercițiul funcțiunii, va fi sancționată cu amendă de până la 1.250 de lei, aplicată persoanei fizice.

 Pe de altă parte, ultragierea, însoțită de acte de huliganism şi/sau vătămare corporală, va fi sancționată cu amenzi de până la 7.500 de lei, aplicată persoanei fizice sau cu arest contravențional de până la 15 zile.

Altfel, urmează a fi completat Codul penal cu definiții ale medicului și lucrătorului medical, după cum urmează  – „medic este persoana care întrunește condițiile stabilite în Legea cu privire la exercitarea profesiunii de medic, inclusiv medicul rezident”. Totodată, lucrător medical este orice altă persoană, cu excepția medicului, care are studii medicale și calitatea de angajat al unei instituții medicale publice sau private și care prestează servicii de sănătate populației, definite prin Legea cu privire la drepturile și responsabilitățile pacientului.

 


Articolul precedentPiste pentru bicicliști pe cheiul Nistrului la Soroca / VIDEO
Articolul următorReduceri de Black Friday în magazinul online Moldcell
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.