Trotinetele electrice – jucării moderne sau pericol public?

0
380

Odată cu încălzirea timpului, tot mai mulți copii și tineri pot fi văzuți în Soroca cu trotinetele electrice. Rapide, comode și moderne, acestea captivează persoanele pasionate de vehiculele pe două roți, mai ales că nu au nevoie de permis de conducere pentru ele. 

Trotinetele electrice sunt populare printre tineri, chiar dacă unele modele ajung să coste și douăzeci mii de lei. În schimb au mai multe avantaje, față de trotinetele clasice. Atunci când doriți să cumpărați una, ar fi bine să vă informați din timp și să ascultați de sfatul consultanților.

Când sunt cumpărate copiilor, părinții ar trebui să înțeleagă că acestea nu sunt niște jucării, ci-i transformă pe cei care le conduc, în participanți la trafic. Este bine ca cei mici, atunci când urcă pe o trotinetă electrică, să fie supravegheați de adulți.

Poliția recomandă ca până a le cumpăra, cei care vor să se urce la ghidonul unei astfel de trotinete, să citească regulamentul circulației rutiere. Aceasta le va proteja viața și sănătatea, atât a lor, cât și a celor din jur.

Cei care merg pe drumurile publice cu trotinetele electrice, trebuie să poarte căști de protecție, iar vestele reflectorizante îi va ajuta să fie vizibili în trafic. Deși avem și cazuri când conducătorii a astfel de vehicule circulă printre mașini fără a ține cont de regulile elementare.

În municipiul Soroca avem o pistă pentru bicicliști pe o mică porțiune de pe cheiul Nistrului, care ar putea fi utilizată și de cei care merg pe astfel de trotinete. Este recomandabil ca viteza maximă a trotinetelor electrice să fie adaptată vârstei și zonei unde va circula copilul.

Prin urmare, atunci când vă deplasați cu trotineta electrică, fie că sunteți pe trotuar sau drum, fiți în primul rând atenți și responsabili, astfel călătoria va fi de fiecare dată o plăcere și veți evita cazurile neplăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.