TRIST, DAR ADEVĂRAT: Numărul abonaților la serviciile de telefonie fixă scade

0
41
diminuarea numărului total de abonați a fost determinată de micșorarea bazei de abonați atât ai SA „Moldtelecom”, cât și ai furnizorilor alternativi.
Diminuarea numărului total de abonați a fost determinată de micșorarea bazei de abonați atât ai SA „Moldtelecom”, cât și ai furnizorilor alternativi.

Numărul abonaților la serviciile de telefonie fixă a scăzut în primele nouă luni ale anului curent, comparativ cu sfârșitul anului 2018, cu 2,5% și a însumat 1 milion 80,6 de mii.

   Și volumul traficului de voce generat de utilizatorii serviciului s-a micșorat cu 13,3% și a alcătuit 880,9 milioane de minute, diminuând astfel veniturile în sector cu 19,3%, transmite Știri.md cu referire la IPN. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI), diminuarea numărului total de abonați a fost determinată de micșorarea bazei de abonați atât ai SA „Moldtelecom”, cât și ai furnizorilor alternativi. Numărul abonaților Moldtelecom s-a diminuat cu 2,3%, iar al abonaților furnizorilor alternativi cu 4,1%. Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, traficul inițiat către rețelele internaționale a scăzut cu 33,1%, traficul în rețelele proprii s-a micșorat cu 15,5%, iar traficul către rețelele mobile s-a redus cu 10,2%. În consecință, traficul mediu lunar de voce per abonat (MoU) s-a micșorat, comparativ cu perioada similară din 2018, cu 11,7% și a alcătuit 139 de minute, iar durata medie a unui apel a fost de 2,4 minute. Urmare a diminuării numărului de abonați și volumului total de venituri realizate pe piața de telefonie fixă, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) s-a redus, față de aceiași perioadă a anului trecut, cu 16,7%, atingând valoarea de 34,6 lei.

SURSA: ipn.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.