Top 6 îngrășăminte pentru o înflorire spectaculoasă a mușcatelor

0
299
sursa foto: imagine creată de IA
Mușcatele (pelargonium) sunt unele dintre cele mai faimoase și populare plante perene de interior. Florile strălucitoare încântă cu inflorescențe bogate și au o aromă acidulată. Dar pentru o înflorire spectaculoasă, trebuie să oferiți plantei îngrijirea corespunzătoare și să creați condiții favorabile, indiferent dacă o creșteți în sol deschis, la țară sau în casă.
Semne ale deficiențelor nutriționale
Deficiența nutrițională este determinată de aspectul florii:
-planta se îmbolnăvește adesea din cauza imunității slăbite și este afectată de putregaiul rădăcinilor, de puterea târzie și de rugina;
-frunzele devin moi și palide;
-creșterea plantelor încetinește.
Cum poți hrăni mușcatele?

Înflorirea stabilă a plantelor de interior și de exterior se realizează de către cei care utilizează corect preparatele și respectă cu exactitate proporțiile. Alegerea unui îngrășământ specific pentru mușcate depinde de condițiile de creștere – fie că sunt crescute în aer liber vara sau în interior pe tot parcursul anului.

De exemplu, nu toată lumea este pregătită să folosească îngrășăminte organice (dejecții de grajd sau dejecții de păsări) în condiții de apartament, în timp ce această opțiune este destul de potrivită pentru fertilizarea paturilor de flori sau a solului în ghivece care stau pe terasă.

Pentru a fertiliza mușcatele pentru o înflorire abundentă, este recomandat să utilizați un îngrășământ echilibrat, care să conțină o combinație potrivită de macro și microelemente esențiale pentru creșterea și dezvoltarea plantei. Este important să urmați instrucțiunile producătorului și să aplicați fertilizantul conform dozelor recomandate pentru a evita supradozarea și eventualele probleme de sănătate ale plantelor.

Cum se pot fertiliza mușcatele pentru o înflorire abundentă
Fertilizarea mușcatelor pentru o înflorire abundentă este posibilă atât cu cu îngrășămimte uscate, cât și lichide. Înmugurirea este promovată prin utilizarea preparatelor cu fosfat, nitrați și potasiu. Orice ai folosi, este important sa urmezi cu strictete recomandarile producatorului in ceea ce priveste dozele pentru a nu dauna plantei.
Pe lângă fertilizanții cumpărați din magazin, se folosesc remedii populare dovedite. Opțiuni populare pentru îngrășămintele de casă pentru mușcate:
Iod. Se amestecă 1 litru de apă cu 1 picătură de iod. Nu se recomandă depășirea dozelor – există riscul de ardere a sistemului radicular, ceea ce va duce la moartea plantei. Udă solul cu soluția pentru a nu atinge tulpina sau deteriora rădăcinile sau pulverizează planta cu generozitate. 30 g de soluție sunt suficiente pentru o floare.
Peroxid. Acest lucru este recomandat să fie utilizat în fiecare lună. Luați 50 g de peroxid pentru 2 litri de apă. Planta este, de asemenea, pulverizată cu această compoziție.
Acid boric. Soluția se prepară dintr-o găleată cu apă și 10 g de acid boric. Pentru o mai mare eficiență, adăugați 1 lingură. frasin. .Gunoi. Stimulează înflorirea luxuriantă, dar, după cum am menționat mai devreme, nu este potrivită ca metodă de hrănire acasă.
Zahăr. Una dintre cele mai accesibile opțiuni de hrănire. Adăugarea de apă cu zahăr la substrat va ajuta la menținerea înfloririi chiar și în timpul iernii. Udarea cu zahar se repeta o data la 7 zile.
Cenușa. O altă opțiune disponibilă pentru fertilizarea mușcatelor pentru ca florile să devină mai strălucitoare și mai mari este cenușa. În plus, dezinfectează solul. Cenușa de la arderea deșeurilor organice este diluată cu apă în doză de 40 g la 1 litru de apă. La fiecare 2 săptămâni, udați planta cu această soluție.
Drojdia. Dacă vreți să aveți flori în abundență, încercați următorul sfat. Aveți nevoie de: 2,7 litri apă, 100 g drojdie proaspătă, 0,5 pahar de zahăr. Turnați apa într-un borcans și lăsați să se evaporeze clorul. Apoi, diluați drojdia în puțină apă și adăugați-o, împreună cu zahărul, peste apa din borcan. Acoperiți vasul și lăsați-l la cald, agitându-l din când în când. Soluția va fi gata când se va termina fermentarea. Diluați câte un pahar din soluția obținută în 10 litri de apă și udați mușcatele o dată la 2 săptămâni.
După cum puteți vedea, pregătirea îngrășământului pentru mușcate acasă nu este dificilă.
Pe lângă opțiunile enumerate, există și alte metode care pot încuraja mușcatele să înflorească frumos, indiferent de perioada anului.
Cojile de banană. Datorită acesteia, solul va fi îmbogățit cu materie organică, saturată cu potasiu și acizi humici. Cu toate acestea, nu este recomandat să înmuiați în prealabil cojile, deoarece acestea pot mucegăi și pot infecta florile.
Utilizări corecte: Măcinați coaja uscată într-un blender și amestecați pulberea rezultată cu stratul superior de pământ în timp ce afînați.
Folosiți coji proaspete de banană în timpul plantării și replantării. Pentru a face acest lucru, este suficient să îngropați bucăți de coajă într-un ghiveci de flori la o adâncime mai mare de 10 cm. Aproximativ o dată pe lună puteți adăuga ulei de ricin în apă pentru irigare în rată de 1 lingură. și 1 l.

 

Flori mai mari și mai dese

Pentru a avea flori mai mari și mai dese la mușcată, planta trebuie îngrijită. Iată câteva trucuri care vă pot fi de folos:

Pentru a avea mușcate frumoase cât mai mult timp, cumpărați plante sănătoase.

Pentru o ramificație bogată, suprimați tulpinile plantelor bătrâne.

Evitați să le udați atunci când soarele este puternic.

Așezați mușcatele la lumină.

Nu lăsați mușcatele în bătaia directă a soarelui vara, razele puternice le ard frunzele.

Curățați mușcatele cât mai des. Nu lăsați frunzele sau florile uscate în ghiveci, nu este estetic și nici nu le ajută să se dezvolte; în plus, curățarea previne apariția ciupercilor pe părțile moarte ale plantei.

Nu țineți mușcatele la umbră. Se vor dezvolta mai mult frunzele și vor fi expuse la boli.

Mușcatele trebuie udate dimineața sau seara. Din când în când, este indicat să le faceți “duș”. Rețineți, nu folosiți apă direct de la robinet. Țineți apa în sticlă 2-3 zile.


Articolul precedentCe șotii au făcut profesorii de la Liceul Teoretic “Petru Rareș” din Soroca? (III) / VIDEO
Articolul următorDumitru Alaiba a discutat astăzi cu antreprenorii soroceni: vezi ce a răspuns ministrul la întrebări / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.