Bugetarii tot ar putea beneficia de tichete de masă

0
66

După ce anterior Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) solicita Guvernului să decreteze zilele de 28, 29 și 30 august drept Zile de odihnă aceasta merge mai departe în apărarea bugetarilor. Astfel, CNSM solicită autorităților ca la elaborarea proiectului bugetului public național pentru anul 2019 să fie prevăzute resurse financiare pentru acoperirea cheltuielilor ce țin de acordarea tichetelor de masă angajaților din sectorul bugetar, îndeosebi pentru categoriile de personal cu salarii mici din domeniul învățământului, culturii și asistenței sociale. O solicitare în acest sens a fost expediată de CNSM în adresa Prim-ministrului Pavel Filip.

În adresare se menționează faptul că CNSM a salutat și susținut în totalitate adoptarea și promovarea Legii cu privire la tichetele de masă. Implementarea acestei legi a demarat, luând amploare, dar depinde de mai mulți factori, precum posibilitățile angajatorului de a utiliza tichetele de masă, existența operatorilor de tichete de masă, disponibilitatea resurselor financiare etc., se spune în document.Autorii propun ca condițiile de acordare a tichetelor de masă de către angajatorii unităților bugetare să fi stabilite în contractele colective de muncă, actele normative la nivel de unitate sau contractele individuale de muncă.

Potrivit Legii cu privire la tichetele de masă, acordarea tichetelor de masă de către angajatori este facultativă, iar valoarea nominală a unui tichet de masă pentru o zi lucrătoare constituie 45 de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.