Svetlana ȘAPOVALOV: „Împletitul în lozie a fost și este una din cărțile de vizită a Câmpiei Sorocii” (II) / VIDEO

0
139

Împletitul în lozie a fost, dintotdeauna, una dintre îndeletnicirile de bază ale meșterilor populari soroceni, iar așa meșteri ca Nichifor Cebotaru din Bujărăuca Sorocii, Grigore Voloșciuc din Ocolina și Mihai Găugaș din Rublenița au dus faima acestei arte departe de hotarele raionului Soroca.

Este îmbucurător și salutabil faptul că, printre acei care au păstrat și dezvoltat această tradiție este și meșterița soroceană, Svetlana Șapovalov, care are la activ mai multe lucrări demne de cele mai prestigioase expoziții.

Vă propunem un material VIDEO, realizat de reportera Ludmila Mărginean, în care doamna Svetlana Șapovalov povestește despre istoricul artei împletirii în lozie și își prezintă mai multe lucrări care bucură ochiul și sufletul.

Vizionare plăcută!

Vezi și:

Svetlana ȘAPOVALOV: „Lucrul manual este ceea ce mă reprezintă, este arta sufletului meu”! (I) / VIDEO

Meșterița Svetlana ȘAPOVALOV: „Un punct înseamnă un final, două puncte – continuare, trei puncte – un suspans, iar mai multe puncte – o magică poveste” (III) / VIDEO

Articolul precedentCare este cea mai vizitată țară din lume?
Articolul următorLa aniversarea a 40 de ani, familia Onică are un vis, pe care deocamdată nu-l pot realiza / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.