Meșterița Svetlana ȘAPOVALOV: „Un punct înseamnă un final, două puncte – continuare, trei puncte – un suspans, iar mai multe puncte – o magică poveste” (III) / VIDEO

0
134

Recunoscută ca una dintre cele mai rafinate și dibace meșterițe populare din Câmpia Sorocii (și nu numai), Svetlana Șapovalov, se lasă admirată și prin crearea unor povești magice cu ajutorul tehnicii … punctului, denumite printre specialiști „MANDALA”.

…Totul a început după o vizită în Portugalia, o țară frumoasă prin istoria și arhitectura sa, povestește doamna Svetlana, dar și prin tehnicile deosebite în ceea ce privește redarea trăirilor și sentimentelor care înnobilează, în egală măsură, și meșterul, și pe acel care savurează din magia lucrărilor lui.

Vă propunem, în continuare, un alt material realizat de reportera noastră, Ludmila Mărginean, cu meșterița populară Svetlana Șapovalov. Vizionare plăcută!

Vezi și:

Svetlana ȘAPOVALOV: „Lucrul manual este ceea ce mă reprezintă, este arta sufletului meu”! (I) / VIDEO

Svetlana ȘAPOVALOV: „Împletitul în lozie a fost și este una din cărțile de vizită a Câmpiei Sorocii” (II) / VIDEO

Articolul precedentPetru CEBAN – artistul sorocean, care a cucerit Geneva cu … acuarela
Articolul următor“Nu te certa cu el – este inutil!” 30 de obiceiuri ale Berbecului
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.