Svetlana ȘAPOVALOV: „Lucrul manual este ceea ce mă reprezintă, este arta sufletului meu”! (I) / VIDEO

0
884

Participantă constantă la evenimente și expoziții, care demonstrează și propagă arta frumosului, în toate aspectele ei, meșterița populară Svetlana Șapovalov întotdeauna a știut să alimenteze sufletul propriu, dar și a celor din jur cu adevărate opere de artă. Două mâini dibace, un gust rafinat, nițică răbdare și o mare de fantezie – acestea sunt „ingredientele” care o reprezintă și care fac deliciul celor care știu să aprecieze, la justa valoare, adevărata artă.

… Totul a început încă de pe timpurile când era directoare a Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca. Acolo a întâlnit mai mulți meșteri, de la care a „furat” câte ceva și rândurile cărora le-a completat ulterior. A cochetat cu mai multe ramuri ale artei populare, de la floristică la confecționarea săpunului natural și mereu a avut un cuvând de spus în domeniu. După cum recunoaște însăși doamna Svetlana, pe parcursul anilor și-a creat un univers al său, în care pasiunea și fascinația de a crea ceva se îmbină armonios.

Și dacă este mai bine o dată să vezi decât o sută de ori să auzi, vă propunem un material VIDEO la temă, realizat de reportera noastră, Ludmila Mărginean.

Vizionare plăcută!

Vezi și:

Svetlana ȘAPOVALOV: „Împletitul în lozie a fost și este una din cărțile de vizită a Câmpiei Sorocii” (II) / VIDEO

Meșterița Svetlana ȘAPOVALOV: „Un punct înseamnă un final, două puncte – continuare, trei puncte – un suspans, iar mai multe puncte – o magică poveste” (III) / VIDEO

Articolul precedentNatalia Gavriliță: „Plec de la conducerea Guvernului cu sentimentul datoriei împlinite și cu inima împăcată”
Articolul următorPUBLICITATE: Unde găsești cele mai frumoase buchete de flori din Soroca? / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.