Subvenții per litru de lapte, de la 1 ianuarie 2023

0
706

  Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, a declarat că, începând cu 1 ianuarie 2023, vor fi  acordate  subvenții  per  litru de lapte. 

“De exemplu,  pentru junci până a intra în procesul de producție, la ovine și caprine.  Procesatorii, de asemenea, trebuie să se implice în susținerea și dezvoltarea fermelor. Trebuie să contăm pe materia  primă autohtonă, iar procesatorii,  să fie  interesați ca să dispună de cantitățile și calitatea necesară de lapte. Ne dorim ca acest domeniu să fie sustenabil, să implementăm  inovații și să  reducem din cheltuieli.  Întreprinderile trebuie să aibă o dezvoltare durabilă, iar fermele, să fie legate de procesare și aceste entități  să colaboreze. Avem nevoie de un  program de optimizare. Pentru consumul intern sunt necesare circa 520 mii tone lapte materie primă. Noi, nici pe departe nu putem asigura cantitatea dată. De aceea, ne-am întâlnit astăzi, ca să discutăm situația creată și împreună să identificăm soluții“, a menționat ministrul.

 


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentIndemnizația de maternitate va fi acordată automat, fără necesitatea de a depune o cerere
Articolul următor„Soroca, file de istorie” povestite de Nicolae Bulat: Familia Aleinicov și conacul lor / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.