Sorocenii sunt invitați la vernisarea expoziției fotografice „Realități”

0
137

Asociația Reporterilor „Oameni și Kilometri”, organizează, în perioada 18 mai-31 iulie 2019, expoziția fotografică cu genericul: Realități”, ajunsă la cea de-a treia ediție, concomitent în 5 orașe ale Republicii Moldova – Chișinău, Soroca, Bălți, Cahul, Ialoveni. Evenimentul este susținut financiar de către National Endowment for Democracy. 

Evenimentul de lansare este preconizat pentru ziua de 18 mai, sâmbătă, începând cu ora 10:00 la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei, iar pe 19 mai, duminică, la ora 11.00 în patru orașe – Soroca (Cetatea Sorocii), Cahul (Piața Horelor), Bălți (Pinacoteca „Antioh Cantemir”) și în Parcul Central din Ialoveni.

Expoziția își propune să aducă în vizorul societății, dar și al autorităților realitățile de pe întreg teritoriul țării, exprimate și redate prin fotografie. Astfel, fotografiile prezintă publicului larg probleme/teme precum: starea ecologică a râului Bîc, despre tradiția și cultura vinului la moldoveni, portretul unui crescător de cai din UTA Găgăuzia, 10 portrete ale centenarilor din anul centenarului; „viața” de la punctul de trecere Molovata (stânga Nistrului) etc.

Fotografiile sunt realizate de fotografi din Republica Moldova, selectați în cadrul unui concurs de burse dedicat fotografiei documentare, sprijinit financiar de NED, valoarea totală a cărora se estimează la 2,000 USD. Astfel, pe parcursul a 3 luni, fotografii au documentat câte o problemă/tematică socială ce va fi expusă în cadrul expoziției fotografice. 

sursa: www.oamenisikilometri.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.