Soroceanul Igor Chiroșca a fost numit, prin decret prezidențial, judecător la Curtea de Apel Chișinău

0
1736

Ai noștri ca brazii!

  Unul din cei mai buni absolvenți ai Liceului Teoretic „Constantin Stere” din Soroca, Igor Chiroșca, a fost numit recent, prin decret prezidențial, judecător la Curtea de Apel Chișinău.

 Igor Chiroșca a absolvit facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova și Institutul Național de Justiție. Este doctor în drept, lector superior universitar, specializat în dreptul proprietății intelectuale, dreptul civil și dreptul concurenței. Tema tezei de doctorat: „Reglementarea juridică a relaţiilor privind operele de artă plastică”. Master în Proprietate Intelectuală,  Universitatea din Torino. Italia. Tema tezei: „Ownership of works of fine art and copyright: harmony or conflict? Overview of the moldavian copyright legislation”. Magistru în drept, Universitatea de Stat din Moldova, 2005. Licenţă în drept, Universitatea de Stat din Moldova, 2004. A făcut stagii de pregătire și documentare la Universitatea „Universite Montesquieu. Bordeaux IV” din or. Bordeaux, Franta, în cadrul proiectelor de  mobilitate ştiinţifică şi universitară organizate de Agenţia Universita Francofonă. Este beneficiar  al „Programului de consolidare a capacităţilor profesioniştilor din domeniul justiţiei”, organizat de Departamentul de Stat al SUA/OPDAD şi Ambasada SUA din Moldova și desfăşurat în SUA, Washington, D.C., Madison, W.I., and Columbia, S.C. și beneficiar al Programului „Professional Fellowship Program”,   organizat de Departamentul de Stat al SUA/ACTR ACCELS, desfășurat în SUA, Hawaii… Anterior a activat în funcție de judecător la Judecătoria Strășeni, avocat, lector universitar la Universitatea de Studii Europene din Moldova și din anul 2004 până în prezent este lector superior la Universitatea de Stat din Republica Moldova. Este autor a peste 20 de articole în reviste de specialitate din Republica Moldova și de peste hotare.

Succese mari nou- numitului judecător, cinste și slavă părinților lui, Maria și Grigore Chiroșca, soroceni cu respect și autoritate, care au cu ce se mândri. (Dan AOLEI)

Articolul precedentÎn Cetatea Soroca a fost inaugurată o expoziție de comemorare a victimelor deportărilor sovietice
Articolul următorAsociația Obștească ,,Angelus Soroca”  mulțumește, dar…are și o rugăminte 
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.