Soroca: În trei minute două știri cu semnul + și alta cu semnul – / VIDEO

0
125

Un nou buletin scurt de știri zilnice, pregătite de redacția „Observatorul de Nord” pot fi privite acum pe site. Dacă vreți să fiți informați despre știrile de acasă, urmăriți site-ul nostru www.observatorul.md și invitați-vă prietenii pe pagina noastră de Facebook și Telegram.

Elevi din Soroca și Drochia sunt printre premianții Olimpiadei republicane la matematică

Irina Gârbu, elevă în clasa a șaptea de la Liceul Teoretic Constantin Stere din Soroca și Ciprian Burduja, elev în clasa a zecea de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Drochia se regăsesc printre premianții Olimpiadei republicane la matematică. Irina a primit Mențiune, iar Ciprian a câștigat locul doi. Succesul elevilor este și meritul profesorilor Valentina Ceban, de la Liceul Teoretic Constantin Stere și Ion Caba, de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu … Să menționăm că la olimpiadă au participat elevi din toate raioanele și municipiile Republicii Moldova.

Egoreni: a dorit să facă un bine, dar s-a întâmplat ca întotdeauna

Un cetățean din satul Egoreni a adus pe una din ulițele satului câteva mașini de moloz, dar în urma acestei operațiuni drumul a devenit nepracticabil pentru toată lumea, în special pentru acei cu nevoi speciale. În situația creată, unul din săteni s-a adresat redacției, văzând în noi ultima instanță, care poate rezolva problema. Contactat de noi, primarul satului Egoreni, Victor Mutruc ne-a relatat că t a ajuns la o înțelegere verbală cu administrația Societății pe Acțiuni „Magistrala Nistru”, care și-a dat acordul să efectueze lucrările în avans, achitările urmând să fie efectuate după modificarea bugetului.

Încă două proiecte incluse în Programul Satul European au fost finalizate, în comuna Iarova și satul Rudi

Alte două proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate în raionul Soroca. Astfel, în comuna Iarova             a fost renovat sistemul de iluminat public. Rețeaua se întinde pe o distanță de circa șaptesprezece kilometri. Beneficiari ai proiectului, care a costat peste un milion de lei, sunt aproape opt sute de locuitori ai comunei. Un alt proiect a fost finalizat în satul Rudi, unde a fost elaborat Planul Urbanistic General. Documentul prevede amenajarea teritoriului localității și oferă posibilitatea sătenilor să beneficieze ulterior de modernizarea serviciilor publice. Costul pentru elaborarea planului este de peste o sută mii de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.


Articolul precedentMatei Palanciuc a câștigat Premiul I la Concursul Internațional „Cangurașul Matematician”!
Articolul următorSoroceancă revoltată: „Bani în buzunare băgați, dar pentru drumuri nu dați” / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.