Încă două proiecte incluse în Programul „Satul European” au fost finalizate, în comuna Iarova și satul Rudi

0
58

  Alte două proiecte incluse în Programul „Satul european” au fost finalizate. Ca rezultat, două localități din raionul Soroca au parte de infrastructură modernizată, transmite MOLDPRES.

Astfel, în comuna Iarova  a fost renovat sistemul de iluminat public. Rețeaua se întinde pe o distanță de circa 17 km. Beneficiari ai proiectului, care a costat peste un milion de lei, sunt aproape 800 de locuitori ai comunei.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), un alt proiect a fost finalizat în satul Rudi , unde a fost elaborat Planul Urbanistic General. Documentul prevede amenajarea teritoriului localității și oferă posibilitatea sătenilor să beneficieze ulterior de modernizarea serviciilor publice. Costul pentru elaborarea planului este de peste 100 mii de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Raionul Soroca beneficiază de 18 proiecte de dezvoltare locală prin Programul guvernamental „Satul european”. Valoarea totală a acestora este de 62,2 milioane de lei.

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentSONDAJ: Cum sărbătoresc femeile Ziua de 8 Martie?
Articolul următorElevi din Soroca și Drochia sunt printre premianții Olimpiadei republicane la matematică
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.