Soroca, fără corturi anticaniculă

0
89

În aceste zile, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI au instalat puncte de reabilitare pentru cetăţenii care se află în stradă în orele de vârf ale zilei. Corturile sunt aprovizionate cu apă și au fost amplasate în Chişinău, Bălţi, Cahul şi Comrat.

În orașul Soroca un asemenea cort urmează să fie instalat în cazul în care canicula va dura mai multe zile, și, se va simți o necesitate acută de un asemenea punct de reabilitare în rândul populației. Potrivit lui Eugen Doga, inspector în cadrul Direcției Situații Excepționale Soroca, corturi de acest gen au fost instalate în orașele cu o populație mai mare. “Noi dispunem de corturi și suntem gata să oferim ajutorul necesar celor care au nevoie. În caz de caniculă pentru o perioadă îndelungată, acestea vor fi instalate fără probleme„ a spus specialistul.

Dacă aveți planificată o călătorie spre capitală, atunci trebuie să cunoașteți că, în Chișinău funcţionează cinci puncte de reabilitare în cele cinci sectoare: sectorul Botanica, pe bulevardul Dacia în apropierea Centrului Comercial „1000 de Mărunţişuri”, sectorul Centru în apropiere de Gara Auto Centru, sectorul  Râşcani, lângă Centrul Comercial „Pancom”, sectorul Buiucani, str. Calea Ieşilor 1 şi sectorul Ciocana, pe bulevardul Mircea cel Bătrân în apropiere de piaţa din zonă. În municipiul Bălți sunt amplasate câte două corturi, iar în orașele Cahul și Comrat câte unul.

Punctele de reabilitare sunt deschise pe parcursul zilelor cu temperaturi ridicate, în intervalul orelor 11.00 – 18.00. Oamenii pot veni aici pentru a bea apă şi a se proteja de soare. În caz de necesitate, salvatorii vor acorda primul ajutor calificat.

Doina Alexei

Articolul precedentSe aşteaptă recoltă bogată, cu unele excepţii… (FOTO/VIDEO)
Articolul următorPromovează şofatul sigur şi responsabil prin desene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.