SOFIA: Au sesizat comunitatea despre problemele locale printr-o expoziție de fotografie

0
144
Expoziție foto în satul Sofia, raionul Drochia

„O comunitate curată pentru o generație sănătoasă” – o expoziție de fotografie cu acest generic a fost realizată în satul Sofia, raionul Drochia. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „PhotoVoice — un alt mod de implicare a cetățenilor”, implementat de Asociația Obștească „CASMED”.

Problemele localității reflectate în imagini

Astfel, la data de 7 august, imaginile care ilustrează problemele din localitate au fost prezentate într-o expoziție. Galeria amenajată la piața din localitate a fost văzută de mai mulți localnici și de autorități.

Grupul de inițiativă a expus 20 de fotografii în care au fost reflectate problemele identificate în comunitate, în special problema gunoiului.

Împreună cu autoritățile publice locale și prin mobilizarea altor persoane din comunitate problema gunoiului din centrul satului va putea fi rezolvată, spun organizatorii evenimentului,  asta deoarece Grupul de Inițiativă va instala curând urne de gunoi pe strada principala din sat.

Acest fapt va fi posibil grație mini grantului oferit în cadrul proiectului, la care s-au adăugat contribuția primăriei și donațiile locuitorilor.

Potrivit implementatorilor proiectului menționat, urnele pentru gunoi vor fi instalate până  la sfârșitul lunii august. Totodată, în localitate va avea loc o acțiune de sensibilizare a locuitorilor despre păstrarea curățeniei.

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.