Semaforul de lângă liceul “Petru Rareș” nu funcționează. Ce spun autoritățile

0
24

Semaforul din preajma liceului teoretic “Petru Rareș” nu funcționează, iar părinții își fac griji pentru copiii care traversează zilnic strada spre școală și înapoi.

Referitor la această situație, Mihail Grabciuc, viceprimarul municipiului Soroca, ne-a declarat că în zilele următoare, problema va fi soluționată. “Astăzi urma să aibă loc o ședință cu reprezentanții Inspectoratului de poliție, pentru a discuta la acest subiect, dar care nu a avut loc. Anterior am înaintat un demers către instituție și urmează să mai înaintăm unul și astăzi. Din câte cunoaștem, polițiștii interzic funcționarea unui semaforului în acel loc, din motiv că nu corespunde normativelor în vigoare. Cu toate acestea, în sectorul dat este necesar un semafor, de aceea urmează să îl repunem în funcțiune”.

Întrebat de ce nu reacționează semafoarele în alte sectoare ale municipiului, Grabciuc a reiterat că majoritatea sunt defectate, iar în viitor se planifică alocarea unei sume de circa 1 milion de lei pentru procurarea altor semafoare noi. “Aceasta în cazul în care consilierii municipali vor susține această inițiativă. În acest fel, anul viitor nu vom avea probleme”, declară viceprimarul.

Gavril Ghilas, comandatul Plutonului de Patrulare Soroca-Floreşti, a declarat că luând în considerație faptul că în zonă, dimineața și la amiază există un flux mare de pietoni, în special de elevi, este necesară prezența unui semafor pietonal.

De menționat, că semaforul de lângă liceul “Petru Rareș” nu a funcționat pe tot parcursul verii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.