Şefa catedrei de epidemiologie de la UMF: Nu putem miza că temperaturile înalte vor stopa coronavirusul

0
214
foto: www.pixabay.com
foto: www.pixabay.com

Nu putem miza că temperaturile înalte vor stopa coronavirusul. Avem exemple de infectări în ţările cu temperaturi înalte cum ar fi SUA – Miami – şi în Australia. Declaraţia a fost făcută prin skype la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA de Angela Paraschiv, şefa catedrei de epidemiologie de la UMF.

Potrivit acesteia, infecţiile virale acute se manifestă cel mai mult în perioadele reci ale anului, dar acum vorbim despre o infecţie nouă. „Dacă considerăm că este aceeaşi manifestare, similară cu infecţia respiratorie, am putea considera că acest număr de infectări va scădea la temperaturi înalte. Dar vreau să menţionez că acest virus nu se transmite prioritar prin intermediul mediul înconjurător. Sursa principală o reprezintă oamenii. Atît timp cât avem sursa de infecţie, riscul de contaminare este foarte mare”, a spus Angela Paraschiv.

Şefa catedrei de epidemiologie de la UMF a menţionat că vor scădea virozele respiratorii virale acute şi că, pe acest fond, se va putea face o diferenţiere clară între coronavirus şi o viroză. „Aceasta este o problemă foarte mare, că înregistrăm şi viroze respiratorii şi infecţii datorate coronavirusului. Este foarte dificil, la prima etapă, sădepistăm fără un tgest de laborator că este o infecţie cauzată de gripă sau coronavirus”, a spus Angela Paraschiv.
Potrivit acesteia, nu este exclus ca acest virus să apară şi anul viitor, acesta reprezentând deja o infecţie respiratorie.

SURSA: TVR MOLDOVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.