„Satul European” – apă în satul Prajila, raionul Florești

0
52

Proiectul de construcție a rețelelor de apeduct pentru aprovizionarea cu apă potabilă a locuitorilor din satul Prajila, raionul Florești, se apropie de finalizare.

Cu o investiție de 145.041,63 de euro alocată de Guvernul României și 9.250.078,03 milioane de lei din partea Guvernului Republicii Moldova din FNDRL,  proiectul aduce o schimbare majoră pentru comunitatea locală.

Acesta include construirea a circa 9 km de rețele exterioare de alimentare cu apă, precum și instalarea unui castel de apă .

De asemenea, în urma implementării proiectului se estimează următoarele beneficii:

  • Se va asigura acces  la sistemul de alimentare cu apă pentru 3000 de locuitori;
  • Peste 1125 de gospodării vor beneficia de apă potabilă;
  • 5 instituții publice și 14 agenți economici vor avea acces la apă de calitate.

Acest proiect face parte din cele 36 de proiecte cofinanțate în baza Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Articolul precedentEdiția a IX-a a Târgului Meșterilor Populari a adunat 70 de participanți
Articolul următorAtenție floreșteni: vineri vor avea loc exerciții de pregătire pentru combaterea unor situații excepționale
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.