S-au întrecut la cunoștințe din istoria românilor (VIDEO)

0
152

În incinta Liceului Teoretic „Constantin Stere” din Soroca a avut loc ieri un concurs intitulat „Victorie prin Istorie”, la care au participat unii dintre cei mai buni elevi la istoria românilor din școlile din raionul Soroca.

Concursul televizat s-a desfășurat în cadrul unui proiect, a cărui obiectiv este motivarea copiilor în studierea istoriei și promovarea istoriei naționale pentru formarea unei demnități, a dragostei față de neam și țară. Potrivit coordonatoarei din cadrul proiectului, Daniela Vacarciuc, directorul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău, acesta va fi lansat în 18 localități din țară, iar prima pe listă este Soroca.

Copiii au fost supuși unor teste care au constat și din întrebări fulger legate de istoria antică a românilor, curiozități din istoria evului mediu românesc și nu în ultimul rând, din istoria modernă.

„Anul acesta se împlinește un an de la trecerea în neființă a lui Ion Ungureanu. Am venit să îl comemorăm, aici în orașul vechii cetăți voievodale”, transmite Daniela Vacarciuc. Totodată, este sărbătorit Centenarul Marii Uniri.

Cea mai emoționantă etapă pentru toți participanții a fost discursul final cu îndemn la demnitate.

În imagine, publicul și juriul concursului, reprezentat din doi profesori de istorie și unul de limba română

Proiectul dat este finanțat de un basarabean stabilit la București, doctorul Alexei Păluță, inițiatori fiind postul de televiziune „10 TV”, ziarul „Timpul” și un grup de intelectuali din Basarabia.

La concurs sunt invitați să participe copii din clasa V-XII-a.

Mai multe detalii despre cum s-au prezentat participanții și cine sunt finaliștii concursului aflați în curând din reportajul „SOROCA ZI de ZI”.

Articolul precedentCetatea cu monografia oraşului Soroca (I)
Articolul următorUn grup de elevi au fost menționați de Inspectoratul Energetic de Stat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.