România a intrat în Schengen cu frontierele aeriene şi maritime

0
85

România a intrat, în noaptea de 30 spre 31martie 2024, începând cu ora 00,00, în Spaţiul Schengen, cu frontierele aeriene şi maritime.La Bucureşti, acest moment a fost marcat printr-un eveniment care a avut loc pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” – Otopeni, la terminalul Plecări.

Premierul român Marcel Ciolacu a afirmat că aderarea la Spaţiul Schengen aerian şi maritim constituie o victorie a României şi a dat asigurări că se urmăreşte o aderare completă, şi cu frontierele terestre, până la finalul anului. Ministerul Afacerilor Interne al României a informat că, în ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei aeriene, începând cu data de 31 martie, odată cu aderarea României la Spaţiul Schengen, persoanele care efectuează zboruri către sau dinspre state membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră. (INFO OdN)


Articolul precedentCurs valutar pentru luni, 1 aprilie 2024: află cât costă principalele valute străine azi
Articolul următorDan Bălan și Irina Rimes au lansat videoclipul „Ultima noapte”: Cum apar cer doi în noua producție
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.