Republica Moldova s-a aliniat la Campania „Ziua Mondială a Curățeniei 2023”

0
82

  Până la data de 16 septembrie, în Republica Moldova se va desfăşura Campania „Ziua Mondială a Curățeniei 2023”. Scopul acesteia constă în creșterea gradului de conștientizare privind eforturile ţării noastre de a se alinia la obiectivele europene: zero poluare, economie circulară, managementul integrat al deșeurilor și promovarea prevenirii formării deșeurilor prin reducerea consumului excesiv, în favoarea reciclării deșeurilor, scrie moldpres.md

Ziua Mondială a Curățeniei este marcată anual în a treia sâmbătă a lunii septembrie. Este una dintre cele mai mari acțiuni civice la nivel mondial, ce reunește milioane de voluntari, guverne și organizații din 191 de țări, care se solidarizează pentru a aborda provocările de mediu la nivel global și pentru a construi un viitor durabil. În această zi, milioane de oameni din întreaga lume se angajează să facă planeta mai curată.

În anul curent, mesajele principale distribuite în cadrul campaniei țin de reducerea consumului de plastic și colectarea separată a deșeurilor. „Aceste subiecte vor oferi oportunități diverselor părți interesate de a reflecta atât asupra muncii depuse, cât și asupra pașilor urgenți necesari în continuare spre o gestionare durabilă a deșeurilor în viitor. Campania va finaliza cu o acțiune de salubrizare la nivel național, sâmbătă, 16 septembrie”, indică Ministerul Mediului.

Campania este organizată în cadrul proiectului „Fii Piratul Plasticului”, implementat de către Centrul Național de Mediu și Centrul Republican Gutta-Club, cu susținerea financiară a Programului de granturi mici (SGP) – un program corporativ al Global Environment Facility (GEF), implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și co-finanțat de Guvernul Suediei. Acțiunea este organizată de Ministerul Mediului, proiectul „Uniunea Europeană pentru Mediu – Economie Verde” și AO „Centrul Național de Mediu”.

Foto simbol


Articolul precedentCopiii din satele Rudi și Tătărăuca Veche vor beneficia de servicii stomatologice gratuite
Articolul următorStrada Alecu Russo din Drochia: „Dezastru mare. Nici în sate nu-i așa ceva”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.