Raioanele Soroca și Florești sunt printre cele mai bune la trecerea de la patentă la activitate independentă

0
108
Dacă ne referim la mărfurile nealimentare, menţionăm, că în perioada de referinţă preţurile la majoritatea mărfurilor au rămas la nivelul lunii precedente.

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a declarat că, în două luni de la demararea reformei circa 95 la sută dintre foștii deținători de patentă au trecut la o altă formă de activitate. 

Adică, din cei 4202 foști patentari, 3526 au trecut la un regim de activitate independentă Potrivit oficialului, în unele raioane precum Florești, Ialoveni, Leova, Soroca, Fălești și Ungheni, rata de conformare este de peste 95 la sută.

Vă reamintim că, din 1 iulie curent, activitatea de comerț cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioșcuri, pavilioane și din autovehicule, precum și comerțul cu produse alimentare și mărfuri ușor alterabile autohtone nu mai este admisă în baza patentei.

Articolul precedentA început recoltarea la sfecla de zahăr. Cum a fost anul pentru această cultură?
Articolul următorVladimir Voronin: Aeroportul de la Chișinău trebuie numit în cinstea lui Mircea Snegur
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.