Profesorul Ilarion Postolachi – omagiat la Cureşniţa Nouă

0
100

Câteva zeci de medici stomatologi din nordul Republicii Moldova, autorităţi publice locale, rude şi consăteni au adus, sâmbăta trecută, un omagiu „părintelui” stomatologiei ortopedice moldoveneşti, cavalerului mai multor distincţii naţionale şi internaţionale, doctorului habilitat în medicină, profesorului Ilarion Postolachi, care s-a născut cu 80 de ani în urmă în satul Cureşniţa Nouă.

Doctorul Postolachi a început activitatea în calitate de medic militar (în cadrul flotei fostei URSS), ulterior a activat în cadrul USMF „Nicolae Testemiţanu” şi s-a stins din viaţă la 14 decembrie 2011, lăsându-ne drept testament peste 200 de lucrări ştiinţifice şi 7 invenţii.

„A fost de onoarea noastră, a celor care l-am cunoscut şi care am fost discipolii lui, să aducem un omagiu Omului şi Medicului de excepţie Ilarion Postolachi. Astăzi suntem bucuroşi că această frumoasă idee, cu sprijinul autorităţilor locale, în persoana domnului primar Boris Rotaru, a prins contur, şi nu oriunde, dar chiar la baştina ilustrului stomatolog-ortoped. De altfel, la Cureşniţa Nouă au venit doar o mică parte din discipolii Domniei sale, dar cu inima, sunt convins, au fost alături toţi acei care au avut norocul să aibă ca mentor pe profesorul Postolachi”, ne-a spus domnul Oleg Solomon, prodecanul facultăţii de stomatologie a USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Dan Aolei

 

 


Articolul precedentConcursul naţional ”Fanfara argintie”, ediţia a XIV-a
Articolul următorIon SPATARU: „E firesc ca pensionarii să lase loc tinerilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.