Primul schimb al taberei de vară „E-vacanța” de la Soroca a luat sfârșit

0
822

În primul schimb al taberei „E-vacanța”, au fost înregistrați circa 700 de copii. Pe parcursul întregii luni, elevi de diferite vârste au avut parte de ocupații, jocuri și alte feluri de distracții. Elevii au fost încadrați în 12 ateliere, mentorii lor fiind unii din cei mai buni din municipiul Soroca. Fiecare participant a trăit clipe emoționate, învățând câte ceva nou din atelierul dorit. 

Ludmila Talmazan, formator, „Repoteri de vară”:
„Atelierul i-a ajutat pe participanți

să afle lucruri interesante despre profesia de reporter, atât cât și despre echipamentul necesar unui reporter, pregătirea prealabilă, culegerea informațiilor din teren, formularea întrebărilor etc. Pe parcurs, obținând mai multe deprinderi și curaj, participanții au trecut de la vox-uri la reportaje și au finalizat cu interviuri. Elevii plecau acasă cu noi emoții, video-uri de editat, dar și temă de gândit.”

De activități au avut parte și copiii refugiați, care au făcut cunoștință cu cultura noastră și au explorat locurile pitorești datorită turismului. În curând vor începe înregistrările pentru schimbul doi, dar cu mai multe informații revenim curând.
Ruslan Zabolotnîi, formator, „Karaoke Super Star”:
„Atelierul a fost organizat pentru

copiii dornici de a cânta, căci nu toți au posibilitatea de a ieși pe scenă. Atelierele au fost organizate duminicile, atunci când e mai mult timp liber și mai multă lume. Au fost mulți copii de la sate, care și-au pregătit de acasă cântece, și după le prezentau pe scena amenajată profesional. Nu a fost un simplu karaoke pentru ei, a fost o atmosferă ca pe scenele mari. Au învățat cum corect se confecționează vocea, ce este ținuta scenică, cum să țină în mână microfonul, cum să se comporte pe scenă. Copiii au parte și de concursuri, după care au fost premiați și cu certificate.”

Vă amintim că tabăra E-vacanța a fost organizată de Direcția de Învățământ Soroca, cu suport financiar din partea taberei “La Dumbravă”. De asemenea Camera de Comerț și Industrie din Marea Britanie a oferit un grand prin intermediul organizației neguvernamentale „Șolcănița” pentru susținenerea copiilor refugați.

Articolul precedentAflă ce nu știai despre Școala de Vară „iGROW/euCRESC – 2022”
Articolul următorServiciul Alternativă și Protecție Civilă are un nou specialist principal – Eugen Strochin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.