Primul campionat la box, în ultimii 30 de ani!

0
361

În sala de box a Școlii sportive municipale din Soroca a avut loc, recent, un eveniment inedit și așteptat de amatorii sportului de foarte multă vreme. Este vorba de campionatul deschis al acestei instituții la box, care a avut loc pentru prima dată de la înființarea școlii. La competiție au participat 55 de pugiliști, 15 dintre care au reprezentat Școala sportivă municipală din Soroca, iar restul fiind discipoli ai antrenorilor soroceni Serghei Oțel și Victor Spinei.

Serghei TÂMCO, directorul Școlii sportive din Soroca: „Secția de box a fost deschisă în cadrul instituției noastre în luna august a anului trecut, la insistența cunoscutului sportiv sorocean Igor Jidcov. De altfel, toată lumea îl cunoaște pe domnul Jidcov ca pe un baschetbalist de performanță, dar s-a dovedit că domnia sa este și un bun antrenor de baschet. Și noi, administrația școlii, și elevii, și antrenorul suntem foarte satisfăcuți de faptul că Primăria municipiului Soroca a răspuns afirmativ la doleanțele noastre, iar Ministerul Finanțelor a găsit resursele necesare pentru a deschide această secție.

Actualmente, nu mai puțin de 32 de tineri pugiliști frecventează această secție. În postura mea de director îmi exprim satisfacția și bucuria că copiii din Soroca au oportunitatea de a practica boxul. Și cu această ocazie mulțumim autorităților municipiului pentru oportunitatea de a practica acest frumos gen de sport”. 

În această situație rezultatele sportive al acestui campionat contează mai puțin, or este important că evenimentul a avut loc și că au fost puse începuturile unei tradiții. Și totuși, domnul Serghei Tâmco a dat și câteva nume de campioni ai acestei ediții de campionat, discipoli ai antrenorului Igor Jidcov. Astfel, în categoria de greutate de 91 kg titlul a revenit lui V. Dragalin, la categoria de greutate 75 kg cel mai bun a fost N. Jidcov, iar A. Mazur și A. Ishacov au devenit vicecampioni la categoriile de greutate 60 kg și, respectiv, 48 kg.Nouă nu ne rămâne decât să salutăm această performanță și să menționăm eforturile depuse de conducerea Primăriei Soroca și de administrația acestei instituții.

(Dan AOLEI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.