Poșta Moldovei emite un timbru și o carte poștală dedicate memoriei Regelui Mihai

0
89

În ziua de 5 decembrie 2018, la un an de la trecerea la cele veșnice a suveranului, Poșta Moldovei emite un timbru și o carte poștală dedicate memoriei Regelui Mihai, informează romaniaregala.ro.

Timbrul și cartea poștală pot fi cumpărate de la toate oficiile poștale moldovene şi pot fi utilizate pentru trimiteri dinspre teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit sursei, emisiunea este formată dintr-o singură marcă, având valoarea nominală de 9,50 lei moldoveneşti, pe care apare portretul Regelui Mihai, alături de Cifrul său regal. În formatul de minicoală (5 timbre şi o vinietă), vinieta prezintă un alt portret al Regelui, la o vârstă mai fragedă, având în spate Coroana de Oţel a României. Emisiunea este însoţită de un Plic Prima Zi şi de o Carte Poştală Maximă.

Marca poştală de faţă este prima dintre mărcile emise de Poşta Moldovei, care portretizează pe Regele Mihai, şi prima cu un Suveran al României. Gestul este cu atât mai important cu cât vine în anul aniversar al Marii Uniri, ocazie cu care Poşta Moldovei a emis, la 27 noiembrie 2018, o marcă poştală aniversând unirea Basarabiei cu România.

foto: romaniaregala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.