Poetul Mihai Eminescu omagiat la Soroca (GALERIE FOTO)

0
61

Astăzi au avut loc depuneri de flori la monumentul lui Mihai Eminescu, în parcul care îi poartă numele. Au venit să aducă un omagiu marelui poet reprezentanții administrației publice locale, a instituțiilor publice, oameni de cultură, profesori și elevi.

„Această zi are o semnificație deosebită pentru neamul nostru. Cred că este important să ne reamintim despre poet și opera sa. În ea regăsim multe momente legate de istoria noastră și consider că valoarea operei sale nu se va pierde niciodată”, afirmă Stela Novițchi.

„Am făcut cunoștință cu Mihai Eminescu când eram copil, iar mai profund i-am studiat opera când eram elev. Profesoara ne cânta la ghitară și îmi aduc aminte cu drag de toate aceste momente. Mihai Eminescu este un simbol al patriotismului, al renașterii naționale. A fi patriot nu înseamnă doar a te trage din țărâna acestei țări, ci a respecta trecutul, căci prin trecut avem viitor”, declară istoricul Nicolae Bulat.

Menționăm că astăzi se împlinesc 168 de ani de la nașterea prozatorului și publicistului Mihai Eminescu. Poetul s-a stins din viață la 15 iunie 1889.

Articolul precedentНовостной сюжет «Россия 1» об экспорте фруктов и овощей в ЕС и Россию: полуправда и урезанные заявления
Articolul următorRedeschiderea școlii din Țepilova, noi detalii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.