Peste 30 incendii de vegetație au fost stinse de pompieri, inclusiv în satul Racovăț, raionul Soroca

0
187
Foto: IGSU

Peste 30 focare de vegetație au fost stinse de pompieri, inclusiv în raionul Soroca. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență peste 30 focare de vegetație arsă au fost stinse de pompieri în toată țara, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

Un incendiu care a nimicit 8 ha de iarbă a fost înregistrat în localitatea Budești, suburbie a municipiului Chișinău. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Slobozia – Horodiște, din raionul Rezina, iar la periferia municipiului Bălți, focul a mistuit 2 ha de vegetație.

Câte 1,5 hectare de teren au fost afectate în localitatea Țarigrad, raionul Drochia și satul Racovăț, raionul Soroca, iar la Porumbești, raionul Cantemir focul a distrus 8 ha de iarbă și vegetație uscată. Intervenții similare au avut loc la Borogani, Leova, dar și localitatea Abaclia, raionul Basarabeasca.

În acest context, pompierii avertizează repetat cetățenii să nu aprindă iarba și gunoiul menajer, întrucât în condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune. Potrivit IGSU de la începutul anului de incendii de vegetație au fost afectate peste 9000 de hectare de teren din toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.