Peste 100 de familii din Soroca, obligate să achite energia electrică la un tarif prevăzut pentru agenţii economici

0
1125

De 4 ani, peste 100 de familii care locuiesc într-o aşa-zisă întovărăşire pomicolă, din satul Voloviţa, raionul Soroca, sunt obligate să achite energia electrică la un tarif prevăzut pentru agenţii economici. Oamenii se plâng că toate adresările de până acum la autorităţi au rămas fără răspuns, iar datoriile la plata curentului electric continuă să crească. Ajunşi la disperare, oamenii ameninţă că vor bloca drumuri în semn de protest. Reprezentanţii întreprinderii au refuzat să comenteze acuzaţiile, relatează Mesager.

Întovărăşirea pomicolă Lotus este amplasata la intrarea în oraşul Soroca. Oamenii şi-au construit aici case, iar energia electrica au achitat-o până în 2015 la tariful reglementat pentru casnici. Mai apoi au fost impuşi sa achite acelaşi preţ ca si antreprenorii. Pentru că refuză să achite tarifele majorate, au acumulat deja o datorie de peste 150 de mii de lei.

„Eu trăiesc de mai mult de 20 de ani aici şi până în ziua de azi locuiesc aici alta locuinţă nu am, şi ca orice om normal folosesc energia electrica. Principalul este că noi vrem să trăim în aceleaşi condiţii ca şi toţi locuitorii din ţară”, a declarat Mircea Moldovan.

„Ne-am adresat în Parlament, ne-am adresat la prim ministru şi niciun rezultat. Am scris la CNA, n-o fost nimeni. Nu au fost nici aceştia de la furnizarea energiei electrice, ei nu ştiu unde ne aflăm noi ca consumatori. Dar noi suntem consumatori ca un sat întreg”, a precizat Aurel Ţurcan.

Oamenii spun ca în alte două întovărăşiri pomicole din vecinătate localnicii nu sunt impuşi să achite tarife pentru consumatorii non casnici.

„Unica ieşire din situaţie ca să rezolvăm problema este ca reţelele electrice de distribuţie să ia cu titlu gratuit la balanţa sa acest transformator ca pe viitor fiecare consumator să aibă posibilitatea să încheie contract ca ulterior să poată achita energia electrica la un tarif ca un consumator casnic„, a povestit Artur Leşco.

Responsabilii de la filiala Soroca a întreprinderii de furnizare a energiei electrice au refuzat să comenteze acuzaţiile.

„După competente eu nu am dreptul să dau informaţii pe acest caz”, a declarat managerul-vânzător al FEE NORD, Victoria Cepurneac.

Oamenii s-au adresat în judecată şi avertizează că, dacă nu li se va face dreptate, vor bloca principalul drum de acces către oraşul Soroca.

(trm.md)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.