Perju spune „da”, iar Cebotari zice „nu”

0
61
Preţurile sunt valabile doar pentru punctele de comercializare oficiale ale „Franzeluţa”, iar în celelalte magazine, pr eţul ar putea fi şi mai mare.
Preţurile sunt valabile doar pentru punctele de comercializare oficiale ale „Franzeluţa”, iar în celelalte magazine, preţul ar putea fi şi mai mare.

  Deputatului PRO Moldova, Vladimir Cebotari, crede că siguranța alimentară, este grav afectată de secetă, pandemie și inacțiunile guvernării.

„…Odată cu recoltarea, are loc și comercializarea producției agricole de catre agricultori și în multe cazuri, are loc exportul acestor produse, la prețuri mici. Ținând cont că am confruntat și o secetă hidrologică, iar unei agricultori prognozează o roadă înjumătățită, comparativ cu anul precedent. În aceste condiții, subiectul siguranței alimentare este și mai important. Îndemn Guvernul Republicii Moldova să întreprindă măsuri pentru asigurarea securității alimentare. Aceste măsuri ar putea să țină cont de formarea rezervelor, evaluarea capacităților de stocare a agenților economic publici și privați, inițierea unor stimulente pentru păstrarea acestor produse strategice în țară, inițierea procedurilor de achiziții a produselor strategice pentru care este prognozat deficit”, spune Cebotari.

La rându-i, minsitrul agriculturii, Ion Perju,  a declarat recent următoarele: „Noi rămânem optimiști de a obține o producție globală de grâu de 600 de mii de tone la necesarul de 300 de mii de care are nevoie țara. Vom avea și ce exporta. Așa că securitatea alimentară va fi asigurată.”

Articolul precedentINTERZIS copiilor, PERMIS politicienilor
Articolul următorBine ați venit la Soroca: Rute turistice pentru seniori
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.