Substanțe interzise depistate în timpul perchezițiilor

0
204

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au monitorizat timp de șase luni un grup de persoane bănuit că ar comercializa, păstra și transporta substanțe narcotice, inclusiv peste frontiera de stat. Ofițerii de investigație au intervenit prompt la sfârșitul saptămânii trecute, în cadrul unor percheziții realizate la mai multe adrese din orașul Otaci și localități ai raionului Soroca, se arată într-un comunicat al poliției de frontieră

Potrivit informațiilor acumulate, bărbații – cetățeni ai Republicii Moldova acționau după un plan bine determinat, ale căror ilegalități cad sub incidența art.217 al.2 și art.248 al.2 al CP al RM. Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de documentare au fost stabilite mai multe adrese unde ar fi păstrate substanțe narcotice/psihotrope și pregătite pentru comercializare, referințe prin care s-a și autorizat percheziții la domiciliile respective. În timpul descinderilor, la una din adrese bănuiții au încercat să fugă de la fața locului, însă fără reușită.

În consecință, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte și substanțe semipreparate care ar fi interzise, cât și ridicate conform procedurii legale peste 200 gr. de masă vegetală, asemănătoare cu marijuana și o cantitate de aproximativ 130 gr. de hașiș. La fel, la adresele date au fost identificate locuri special amenajate, care păstrau urme de confecționare a substanțelor nepermise.

Obiectele ridicate urmează a fi supuse unei expertize pentru stabilirea componenței chimice. În prezent, asupra persoanelor bănuite în săvârșirea infracțiunilor, se petrec acțiuni de urmărire penală, iar dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, ei riscă închisoare de până la 10 ani, conform Codului Penal al Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.