Omor dublu la Soroca. Cele două femei erau date în căutare

0
215

O femeie cu vârsta de 42 de ani și fiica acesteia, de 15 ani, din raionul Soroca au fost omorâte, după ce au luat o mașină de ocazie, în drum spre Soroca. Potrivit oamenilor legii, suspectul cu vârsta de 22 de ani, șoferul mașinii, a fost identificat și reținut.

Lilia Harea, ofițer de presă al IP, ne-a confirmat că este vorba despre două femei din satul Bădiceni, care la începutul lunii iulie au plecat de acasă și nu s-au întors. Despre dispariția acestora a anunțat poliția soțul femeii.

Citește: Două femei din Bădiceni, date în căutare

Astfel, potrivit unui comunicat emis de poliție, tânărul este originar din raionul Soroca. Crima ar fi fost săvărșită la 2 iulie curent, iar la 7 august angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu ofițerii de investigații ai  Inspectoratul de Poliție Soroca, sub conducerea Procuraturii din Soroca, făptașul a fost reținut.

Poliția din Soroca a fost alertată în seara zilei de 1 august, precum că, în fâșia forestieră de la marginea traseului Soroca – Florești, între satele Pîrlița și Dumbrăveni, a fost depistat un cadavru necunoscut cu semne de putrefacție și parțial carbonizat. Veniți la fața locului și ca urmare a cercetărilor, polițiștii au identificat cadavrul, o femeie de 42 de ani, locuitoare a raionului Soroca.

În cadrul unei cercetări repetate la 4 august, în același loc, la o distanță de 1000 de metri, a fost depistat alt cadavru cu semne de putrefacție la fel parțial carbonizat.

Acesta a fost identificat ca fiica femeii, de 15 ani, ambele date dispărute la 2 iulie curent.  

În urma investigațiilor și a acțiunilor ample întreprinse de polițiști și procurori, la 7 august, polițiștii au reținut presupusul suspect.

Audiat de poliție, suspectul și-a recunoscut vina. Acesta a declarat cu lux de amănunte scenariul crimei. În ziua cu pricina, victimele  au oprit o mașină de ocazie pentru a ajunge la Soroca. Suspectul, aflându-se la volanul unei mașini, s-a oferit să le ajute. Pe drum, între suspect și victime s-a iscat un conflict, la care victimele au sărit din mașină și au fugit. Suspectul a oprit mașina și  s-a luat după ele. A găsit-o pe femeie în pădure, i-a aplicat mai multe lovituri, până a lăsat-o fără cunoștință. Apoi a găsit-o și pe minoră cu care a procedat la fel. Ulterior, pentru a ascunde probele infracțiunii, suspectul le-a dat foc.  

De asemenea, în cadrul audierilor, suspectul a recunoscut că a mai comis o crimă în luna iunie a anului 2012, când ar fi omorât o fată care pe atunci avea 15 ani, după care a aruncat cadavrul într-un iaz.

Suspectul este reținut pe 72 de ore și riscă detenție pe viață.  

La moment polițiștii și procurorii întreprind acțiuni de investigație pentru a stabili toate circumstanțele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.