O adolescentă de 13 ani din raionul Soroca a decedat de COVID-19

0
1997

O fată de numai 13 ani din raionul Soroca a decedat la Spitalul Raional Soroca de COVID-19. Inițial se infectase mama ei, care era nevaccinată, apoi s-a îmbolnăvit și fiica.

„Patologiile cronice congenitale pe care le-a avut adolescenta, nu erau pricina decesului, cauza este legată de insuficiența respiratorie dezvoltată ca urmare a COVID-ului pe fonul patologiilor concomitente pe care le-a avut până acum, ne-a spus Valeriu Bordian, vice-directorul Spitalului raional Soroca. Fata a fost internată la 30 august, testată rapid și avea testul pozitiv, ea era bolnavă de pe 24 august, atunci au apărut primele simptome și febra, dar s-a tratat acasă. Când au adus-o la noi, era în stare foarte gravă. Înaintea ei fusese infectată mama fetei, cu vreo două săptămâni în urmă. Părinții nu erau vaccinați. Mama s-a îmbolnăvit cu vreo săptămână înaintea fetei și a primit tratament ambulator acasă. Fata de 13 ani a căpătat o încărcătura virală foarte mare. Conform ordinului Ministerului Sănătății, copii se transferă la un nivel mai ridicat, la nivel republican. Am solicitat aviația sanitară, dar copilul era în stare critică și nu era posibil de transferat”. 

Valeriu Bordian, vice-directorul Spitalului raional Soroca: „Raionul Soroca este unul dintre primele raioane intrate în zona cu Cod Roșu. Noi am ajuns în Soroca să avem până aproape 70 de pacienți cu COVID-19, erau pline două secții. COVID-ul există, trebuie de păstrat distanța socială, de purtat mască acolo unde e necesar și de păzit, mai ales cetățenii nevaccinați. Oamenii au dreptul de a nu se vaccina, dar nu consider că această decizie este una corectă, dar până la urmă e decizia lor”.

Amintim că la Spitalul raional Soroca a fost redeschisă secția COVID-19, raionul fiind din luna august sub Cod Roșu de alertă epidemiologică. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.