Neuitații mei de-o veșnicie

0
180

Am în vedere întreaga lume, care conform dicționarului explicativ cuprinde întreg universul, cosmosul, omenirea, întreagă lume, c-o vietate, viață, existență, a veni pe lume – a se naște lumină, a ieșit la lume, a ajunge la lumină, la luminiș (conform dicționarului explicativ). Am în vedere întreagă familie în care m-am născut și întregii națiuni componentă a utilizării.

E firesc ca fiecare individ apărut pe lume să se mândrească cu națiunea sa , cu întreaga omenire existentă la moment și personal să contribuie în sens pozitiv în proces de dezvoltare în favoarea  ei. În componența omului pământean fac parte două organe importante ca inima și sufletul. Datorită inimii omul e viu, e mobil, există, iar datorită sufletului său crede în dumnezeu Tatăl, cugetă, se orientează în anumită măsură în natura ce la creat, în relațiile cu semenii săi, ce în cele din urmă creează viața pe pământ și bine înțelegere ce ne face să progresăm în cunoștințe și omenie, în menținerea ei. Sufletul e o mică părticică întruchipată în organismul omului distribuită de creatorul omului:  (și nu numai) Dumnezeu, mereu să-l avem cu noi și la bine și la greu.

Fiecare cetățean pământean conștient își îndeplinește obligațiile sale pe pământ, nu numai pentru sine. Ci pentru fiecare locatar, astfel înfrumusețând natura din jurul său. Prin muncă cinstită și onestă omul își agonisește cele dorite și râvnite. Contribuția fiecărui locatar de pe acest pământ prin muncă onorată este datoria sfântă a lui, ne face neuitați și folositori prin acțiuni demne.

Vasile Popușoi, pensionar, municipiul Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.