Motiv de liniște: nu vom duce foame

0
39
Foto: pixabay.com

Președintele Igor Dodon a declarat că Republica Moldova are asigurată securitatea alimentară, transmite MOLDPRES, Potrivit datelor prezentate de șeful statului, necesarul de grâu al statului este de 700 mii de tone, iar estimările arată că în acest an vor fi recoltate un milion de tone de grâu. „Recolta estimată în acest an de secetă este una care poate acoperi necesarul de grâu al statului”, a spus Dodon.

În același timp, șeful statului a spus că au fost micșorate cu 10-20 de procente recoltele la pomi fructiferi și că din cauza secetei existente se înregistrează cereri de intervenție a statului și pentru sectorul zootehnic. „Vom face tot ce putem pentru ajutorul agricultorilor, dar nu putem stopa achitările de salarii și pensii pentru a interveni în ajutorul sectorului agrar. Am mărit cu 300 milioane de lei Fondul de susținere al agricultorilor”, a specificat Igor Dodon.

Articolul precedentVino la concertul caritabil al corului BELCANTO și ajută-l pe Nicolae Solovei să se trateze
Articolul următorSOFIA: Au sesizat comunitatea despre problemele locale printr-o expoziție de fotografie
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.