Monumentele lui Ștefan cel Mare, motiv pentru reunirea celor din Soroca și Vaslui

0
130

La 10 ianuarie 2022, o delegație din raionul Soroca, din care au făcut parte Veaceslav Rusnac, președintele raionului Soroca, Grigore Bucataru, șeful secției Cultură și Turism Soroca și Igor Țarălungă, managerul proiectului “Ștefan cel Mare – istorie comună, patrimoniu comun, Soroca-Vaslui” au participat la un simpozion științific în județul Vaslui.

Eveniment transfrontalier cu genericul “Ștefan cel Mare și monumentele sale din județul Vaslui” este organizat în cadrul Proiectului finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Întrunirea s-a desfășurat în Sala ”Arta” a Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare” din Vaslui, România.

Obiectivul general al proiectului, care are ca prioritate majoră continuarea restaurării Cetății Soroca, constă în conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al județului Vaslui și al raionului Soroca, prin restaurarea monumentelor reprezentative situate în cele două regiuni și prin organizarea de evenimente transfrontaliere menite să întărească identitatea culturală locală.

La acest eveniment, Veaceslav Rusnac și-a exprimat mulțumirea pentru cele șase căsuțe construite pe teritoriul taberei de odihnă “La Dumbravă”, care aparține Consiliului Raional Soroca. La fel și pentru parteneriatul în cele 16 proiecte transfrontaliere.

Și managerul de proiect, Igor Țarălungă a menționat că este foarte mândru de oportunitatea pe care o primește din acest proiect tânăra generație, căci pentru el este deosebit de importantă istoria și mai ales monumentele lui Ștefan cel Mare.

Amintim, că proiectul este implementat de Consiliul raional Soroca, lider de colaborare, alături de partenerii săi, Consiliul Județean Vaslui și Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui din România. 

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.