Mesaj din diasporă: “Nu pot înțelege oamenii care-și „vând” votul pentru 1 kg de hrișcă sau 100 de lei, apoi se vaicără patru ani”

0
557

Din start vreau să vă asigur că diaspora urmărește cu atenție evenimentele de acasă și asta pentru că ne pasă, pentru că acasă au rămas oameni dragi nouă — părinți, frați, surori, copii — și nicidecum nu suntem indiferenți de ceea ce se întâmplă în jurul lor. Și din tot sufletul ne dorim un trai mai bun pentru ei.
De aici, de departe, din străinătate, se vede situația cu alți ochi, cu alte gânduri, în primul rând, pentru că nu suntem manipulați de pliante, ziare și tot felul de tâmpenii, în al doilea rând, cei care pleacă își au mintea resetată, pentru că trebuie să te conformezi noilor reguli, legi ale țării unde te afli și în acest moment descoperi că aducând copilul la școală — nu trebuie să achiți pentru reparația clasei, cadou profesorului, pentru ore „suplimentare”, mergând la medic — nu trebuie să îl mituiești ca să îți scrie un curs de lecuire mai eficient și tot așa mai departe. Și chiar dacă încerci să o faci — nu vei fi înțeles corect ori riști o amendă usturătoare pentru acest lucru. Și iată că prin aceste mici, dar importante comparații realizezi că se poate! E posibil acest lucru și în Moldova. Aici orice profesie este respectată, începând cu măturătorul de stradă și terminând cu președintele de țară, fiecare om își face lucrul cu drag și pentru asta este respectat. Anume respectul este cel mai promovat lucru în Occident. În Moldova însă această noțiune se înstrăinează din an în an. Oamenii sunt divizați, înrăiți, fiecare consideră dreptatea de partea sa, își impun cu forța părerile și dacă nu ești de acord — rămâi dușman! Oare asta ne-o dorim?
Avem acum o șansă de a schimba lucrurile și această șansă e în mâinile noastre. Avem posibilitatea de a începe un capitol nou în Istoria țării noastre! Și să-l începem cu Respectul unul față de altul, apoi cu dezrădăcinarea corupției, mitei… Nu pot înțelege oamenii care-și „vând” votul pentru 1 kg de hrișcă sau 100 de lei, apoi se vaicără patru ani — pe cine l-ați ales? Cum poți avea încredere într-un om care te minte, care în timpul campaniei electorale utilizează cele mai ticăloase și urâte metode de a ataca oponentul?! Ticălosul rămâne și în continuare TICĂLOS, lașul rămâne LAȘ, mincinosul va continua să mintă!!! Oare chiar nu realizați asta? Un bărbat adevărat niciodată nu și-ar permite să atace o femeie! O campanie electorală se bazează pe convingerea oamenilor CE VEI FACE TU, nu pe ce va face oponentul tău, ori unii dintre candidați se dau drept clarvăzători!
Și noi, ce ne dorim? Să continuăm să rămânem mințiți? Ori totuși încercăm să facem o schimbare a lucrurilor? Ce ne dorim? Să ne asigurăm o asistență medicală de calitate sau gropi pentru morminte? Ce e mai important?
Știu că necesită timp pentru a analiza lucrurile, dar vă rog să-l găsiți, căci dacă nu găsiți timp pentru Timp, nici Timpul nu va avea timp pentru voi!!!
Alex Kravtsoff, Elveția

Vedeți pe link-ul de mai jos și alte păreri…


Articolul precedentMesaj din diasporă: “Diaspora este formată din oameni activi, care își doresc o schimbare”
Articolul următorVinerea neagră: 2 morți și 23 „răniți” (infectați) în raionul Soroca. 1323 infectări în republică.
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.