Mesaj din diasporă: “Majoritatea din diasporă au undeva adânc în suflet dorința de a se întoarce acasă, dar să fie o justiție corectă,”

0
133

Diaspora e motivată ca niciodată sa meargă la vot și să se întâmple schimbarea aceasta acasă. Lumea aceasta “paralelă” e majoritatea. Fie că mulți au fost peste hotare, fie că sunt, fie că au pe cineva care este plecat. Și toți cei care au fost și sunt peste hotare au cu ce compara și toți sunt siguri că ar putea fi mult mai bine acasă decât este. Acest candidat care într-un mod atât de mizerabil vorbește de diasporă și chiar și de cetățenii din țară ne dă de gol pe toți. El ne reprezintă interesele noastre la toți. Asta e foarte jalnic și cu atât mai mult a demonstrat că patru ani a fost incapabil să schimbe ceva spre bine. Din contra, a băgat Moldova încă mai adânc în noroi decât era… Majoritatea din diasporă au undeva adânc în suflet dorința de a se întoarce acasă, dar să fie o justiție corectă, un sistem de învățământ, medical, strictul necesar de a munci cinstit și a fi remunerat pe merit. De asta e nevoie de un președinte integru, care are o viziune reală și corectă asupra lucrurilor și potențial de a nimici corupția, căci corupția e cel mai mare dușman al acestei țări. Noi am mers în primul tur 800 km într-o direcție doar să putem vota. Și în al doilea tur ne mobilizăm și mai mult, să ajutăm concetățenii noștri, care nu au posibilitate să meargă și vom fi mult mai mulți. Și de ce e important asta pentru fiecare din diasporă? Pentru că de acolo au pornit rădăcinile noastre, acolo sunt părinții, frații, buneii, rudele, cei 7 ani de acasă și tot ce ne reprezintă pe noi ca personalitate. Dar cei care îl votează sau îl vor vota pe trădătorul de patrie, condiționat sau nu, sunt complici la dezastrul care este acum în țară.
Serghei Cebotari, Canada

Vedeți pe link-ul de mai jos și alte păreri…


Articolul precedentMesaj din diasporă: “O implicare a diasporei în procesul de votare e primordială și decisivă pentru viitorul Republicii Moldova”
Articolul următorȘedință online cu reprezentanții misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova în cadrul subproiectului de reparație capitală a LT ”P. Rareș”
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.