“Mendeleevii” – “Matex”: egalitatea perfectă!

0
107

Activitățile extracurriculare au o semnificație aparte în programul de învățământ. În cadrul lor elevii își demonstrează nu doar cunoștințele acumulate la obiect, ci și capacitățile lor de a lucra în echipă. Totodată, asemenea activități permit profesorului să cunoască elevii mai bine, să evalueze obiectiv opinia fiecăruia și să cunoască personalitatea lor din alt punct de vedere.

Astfel, la Liceul Teoretic „Petru Rareș” din Soroca a fost realizată activitatea extracurriculară TVC, organizată de către profesoara de chimie Elena Dorogan și profesoara de matematică Angela Nitrean. Participanți la activitate au fost elevii cl. IX-a B, repartizați în două echipe. Denumirile echipelor au fost alese ingenios cu insinuare la obiectul pe care îl reprezintă, echipa „Mendeleevii” — chimia și echipa „Matex” — matematica. Concursul între echipe a constituit din șapte probe specifice și a fost dirijat de juriul specializat, care a avut menirea să înregistreze reușitele grupurilor. Elevii și-au putut demonstra creativitatea și imaginația la proba „Salutul”, nivelul cunoștințelor teoretice în ”Proba de inteligență”, nivelul cunoștințelor practice la proba experimentală. Proba „de 7 ori măsoară și o dată taie” a scos în evidență modalitatea de a gândi a fiecărui elev, testându-le logica. Proba povestioarelor chimico-matematice a fost menită să trezească scriitorul din echipă, proba căpitanilor de echipă a fost pentru a releva calitățile de lider din cadrul grupurilor. Pentru victorie au luptat Mihaela Țaulean din echipa „Mendeleevii” și Romana Zmeu din echipa „Matex”. „Tema pentru acasă” a fost prezentarea scenetei cu elemente de teorie din chimie și matematică.

La finalul concursului, conform deciziei juriului participanții au obținut diplome. Astfel, ambelor echipe li s-a acordat Locul I pentru pregătire și efort maxim, rolul celui mai bun căpitan i-a revenit Mihaelei Țaulean din echipa „Mendeleevii”, iar pentru cel mai activ elev al grupei a fost premiat Alexandru Maznic din echipa „Mendeleevii”.

Virginia Baran,
eleva cl. IX-a B, LT „Petru Rareș”

Articolul precedentBravo, Lucaşenco! Bravo, România! Ruşine, Dodon!
Articolul următorREȚETA DE ACASĂ: Caşcaval din carne (dietetic)
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.