Membrii Grupului Comunitar din Schineni au participat la ședința consiliului local

0
105

În această săptămână a avut loc ședința Consiliului Local Schineni, unde au participat nu doar aleșii locali ci și reprezentanții societății civile din comunitate. Astfel șapte schineneni, reprezentanți ai Grupului Comunitar au asistat la această întrunire ordinară a consilierilor locali.

„Participarea reprezentanților societății civile la ședința consiliului local are ca scop fortificarea comunicării membrilor grupului comunitar cu autoritățile locale pentru incluziunea necesităților persoanelor marginalizate în prioritățile administrației publice locale” informează Asociația Obștească „Destin” din Schineni.

Amintim că de jumătate de an Asociația Obștească „Destin” din Schineni implementează proiectul „Cetățenii pentru o guvernare activă” finanțat de Uniunea Europeană. 

Activitățile sunt parte a Proiectului ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS), care va oferi în perioada anilor 2019-2021 granturi în valoare de circa 3 milioane de euro Organizațiilor Societății Civile, care își desfășoară activitatea în afara orașului Chișinău. Proiectul ”Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” este implementat în parteneriat cu Centrul Analitic Independent ”Expert-Grup”, Asociația pentru Democrație Participativă ”ADEPT”, Asociația pentru Politica Externă și Asociația Obștească Centrul European Pro-Europa din Comrat. Scopul Proiectului este de a contribui la dezvoltarea societății civile de nivel local din Republica Moldova care promovează și monitorizează transparența și responsabilitatea instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.